Feszített vászonkép vagy papírkép – Melyiket válasszam?

feszített vászonkép

Tudj meg mindent, amit a feszített vászonkép vs. papírkép témában tudni érdemes! Kiraknád a kedvenc képed a falra nagyobb alakban, de nem tudod, melyik technológiát válaszd? Tarts velünk és megmutatjuk!

Miben különbözik a papír- és a vászonkép készítés?

Te mivel tennéd otthonosabbá a lakásod falait? Egy tájkép, egy poszter a kedvenceidről, egy híres festmény reprodukciója vagy esetleg egy eredeti darab – ezek mind színt visznek a házba, és sokat elárulnak arról, hogy ki vagy valójában.

De ha valami olyat szeretnél, amire ránézve tudod, hogy ez a hely tényleg csak a tiéd és a szeretteidé, a legjobb, ha van valami a falon, ami a saját életetek legszebb pillanatait idézi.

Ha gondolkoztál már azon, hogy beszerzel ilyen képet, tudhatod, hogy ilyenkor két fő opció létezik: a feszített vászonkép és a papírnyomat.

A papírkép általában olcsóbb: egy jobb nyomtatóval akár otthon is könnyen előállíthatod, ennek megfelelően valamilyen formája a legtöbb család falán ott figyel. Külsőre egy poszterre, vagy gimnáziumi tablóra emlékeztet.

Ezzel szemben a ritkább, de egyre nagyobb népszerűségű vászonfotó a specialista verzió, amely élethű látványt és a festményszerű, élénk színek élményét ígéri.

A méret a lényeg? – Papír vs. feszített vászon méretek

A papírnyomatokat többféle méretben megkaphatod. Ezek a formák azonban általában kissé korlátoltak: kevesen kapják fel a fejüket egy klasszikus A4-es rajzlap, vagy egy reklámokat idéző plakát láttán.

Ha inkább feszített vászonképet szeretnél, mi a Printapicnél rengeteg különböző opciót kínálunk a kisebbfajta posztertől az embernagyságú nyomatokig. Minden képnél külön eldöntheted, hogy az szerinted milyen formában nézne ki a legjobban.

Töltsd le az applikációt iOS-ra vagy Androidra!

Applikációnk külön segít is neked ebben: megnézheted a különböző lehetőségeket, megvághatod a képet amennyiben szükséges, és azt is látni fogod, a kiválasztott méret mellett milyen képminőségre számíthatsz.

Sőt, ha igazán komoly látványt szeretnél, azt is megoldjuk, hogy a kép 3-4-5 különálló részből álljon össze, így a hatás még különlegesebb lesz.

Kerettel vagy anélkül? – Így zajlik a feszített vászonkép keretezése

Ha tőlünk kérsz képet, a rendelés után 4 órával már munkához is látunk. A küldött fotót ekkor valódi matt festővászonra nyomtatjuk speciális vászonkép nyomdagépeink valamelyikén, majd ráfeszítjük egy 18 mm vastagságú szárított lucfenyő keretre. A nyomtatáshoz tinta helyett vízbázisú festéket használunk, a képek egyből szembeötlő „festői” színvilága ennek köszönhető.

Mindez azt jelenti, hogy a vakrámára feszített vászonkép kész állapotban, bekeretezve érkezik meg hozzád, neked már csak ki kell rakni a falra.

További tudnivaló, hogy a keretezés során a rögzítéshez, a kép szélén egy néhány centiméteres részt a vakráma oldalára kell gyűrnünk, így egy kisebb rész a fotóról akkor is oldalra fog kerülni, ha a választott forma tökéletesen megfelel a fotó alakjának. Szerencsére a levágott mezőt a Printapic app megmutatja neked és igazíthatod is azt, így biztosan nem fog meglepetés érni.

A feszített vászonkép előnyei a papírképekkel szemben

A papírnyomatok fő problémája a sérülékenység. Ha nem keretezed be őket, könnyen összegyűrődnek, elszakadnak. De ha ezt meg tudod előzni, néhány nyár után akkor is búcsút mondhatsz a képnek: a napsütés hatására a printek idővel elkopnak, önmaguk szomorú árnyékaivá válnak.

Ha valamivel több tartósságot szeretnél, a papírnyomatokat üvegezni kell, hogy védve legyenek a külvilág káros hatásaitól. Így viszont előfordul, hogy az üvegen csak a saját tükörképedet és a mögötted levő szobát fogod látni.

A mi képeink prémium minőségű, strapabíró művészvászonból készülnek, ilyen módon olyan érzést keltenek, mintha egy valódi galériában sétálnál. A nyomatok eleve keretezve érkeznek, tehát a gyűrődést is ki lehet zárni.

A feszített vászonképnél nincs szükség üvegre, így nem zavar be a tükröződés és a látvány sokkal tisztább lesz – mintha egy HD képernyőn látnád az addig csak kicsiben ismert képet. Ezen kívül pedig ami előtted van, évek múltán is pont úgy fog kinézni, mint a mintát adó eredeti fotó, csak a vászon miatt 1-2 árnyalattal sötétebb kivitelben.

A papír tehát nem a legjobb megoldás, ha hosszú időre tervezel. A papírnyomat néhány évig kitartó beltéri dekoráció – a vászonkép jövőbeni családi kincs.

A feszített vászonkép tartós emlék

A feszített vászonképpel életre szóló emlékeid tartós formát nyernek. Legyen egy fotó akármilyen fontos neked, a telefonon vagy a laptopon nézve nem fogja ugyanazt az érzést adni, mint amikor a nappali falára függesztve nap mint nap láthatod.

Nem tudod még, mit vegyél családtagjaidnak karácsonyra, esküvőre, évfordulóra, szülinapra? A falra rakható egyedi vászonfotó egy szuperkedves gesztus, ami csak rólatok szól, és egyben dekoratívabbá is teszi a lakást.

A képvásárlás új kora: feszített vászonkép rendelés mindössze 6 koppintással!

A Printapicnél arra törekszünk, hogy a vásárlási élményed a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb legyen. A rendelés mindössze ennyiből áll:

  • Töltsd le a Printapic appunkat az operációs rendszerednek megfelelő alkalmazásboltból,
  • Válaszd ki a telefonod galériájából a képet, amiből azt szeretnéd, hogy nyomatot készítsünk,
  • Állítsd be, hogy a kép milyen méretű és formájú legyen. Itt az appban az is megjelenik, hogy az adott választás mellett elég jó minőségre számíthatsz-e, így a rendelés gyakorlatilag elhibázhatatlan.
  • Add meg a címed és a kártyaadataid,
  • A kész kép 1-2 munkanapon belül meg is érkezik hozzád.

A képet kérheted otthonra vagy meglepetésként a szeretteid címére, illetve ha inkább személyesen vennéd át, szívesen látunk székesfehérvári irodánkban.

Töltsd le az applikációt iOS-ra vagy Androidra és rendelj saját vászonképet gyorsan!