Vászonra nyomtatás – egy technika, ami életre kelti a fotóidat!

fénykép nyomtatás vászonra

Érdekel mi a vászonra nyomtatás titka? Mitől olyan élethűek a vászonképek? Tarts velünk, eláruljuk, hogyan varázsolunk igazi alkotást a kedvenc fotódból!

Miért olyan nagy szám a vászonra nyomtatás?

A fotó vászonra nyomtatása évről évre egyre népszerűbb. De gondolkoztál már azon, hogy vajon mi a töretlen siker titka? Eláruljuk: az egyediség!

Mindenki szeretne kicsit kitűnni, kifejezni azt, ki ő, mit szeret. Te is ezért vadászol az álomruhára, keresed a hozzád leginkább illő frizurát, illatot vagy épp a tökéletes lakáskiegészítőt. Hiszen nem csak a megjelenésünk, hanem az otthonunk is árulkodik arról, milyenek is vagyunk valójában, nem csoda hát, ha szeretnénk teljesen egyedi dekorral feldobni.

A vászonkép nyomtatásban az az egyik legjobb, hogy akkor is személyes, időtálló alkotásokat hozhatsz létre, ha nem vagy egy született Picasso. És hát lássuk be, a legtöbben nem vagyunk azok.

A vászonképekkel egyszerre őrizheted meg a legkedvesebb pillanataidat úgy, mintha egy profi művész alkotta volna őket és díszítheted otthonodat a rád legjellemzőbb módon.

Mindezt egyszerűen és kényelmesen, pár kattintással megteheted. Kell ennél több?

Ha kipróbálnád te is, töltsd le vászonkép készítő Android vagy iOS appunkat és rendeld meg kedvenc fotódat vászonra nyomtatva!

Helló, ez itt már a 21. század! – Digitális nyomtatás vászonra

A csodálatos képminőség és a lélegzetelállító színek már réges rég nem csak a művészek kiváltságai. A profi, nagyformátumú, kifejezetten textilnyomtatásra tervezett digitális nyomdagépeknek hála te is egyszerűen kihasználhatod a vászon nyújtotta lehetőségeket.

Felejtsd el a fotó- vagy poszterpapírt, varázsolj igazi alkotást bármely mobilos fotódból!

Ma már rengetegféle digitális vászon nyomtatási technológia létezik: vízbázisú, ecosolvent, solvent, UV, latex… stb. Sokéves nyomdaipari tapasztalatunk alapján mi a vízbázisú nyomatok mellett tettük le a voksunkat. Így a vászonra nyomtatott képek nem csak tűélesek és részletgazdagok lesznek, hanem kellően tartósak is. Ez utóbbi kiemelten fontos, hiszen a vászonképeket alapból nem védi képkeret vagy üveg, ezért nem árt, ha bírják a strapát.

Ráadásul a nagyformátumnak hála nincs méretbeli kötöttség sem: szinte bármilyen méretben elkészíttetheted a kedvenc fényképedet. Legyen szó 20-30 centiméteresről vagy másfél méteresről. Szóval, ha esetleg a kedvenc lovad szeretnéd életnagyságban… azt is megoldjuk!

Ezzel az eljárással ráadásul szuper gyorsan tudjuk elkészíteni a rendelésed, így akár már 1 munkanap múlva falra is akaszthatod a vadiúj vászonfotódat.

Vászonra nyomtatás, ahogy a profik csinálják

A vászonra nyomtatás még sosem volt ilyen egyszerű! A Printapic mobilappot úgy terveztük meg, hogy ne kelljen aggódnod a minőség vagy a várható végeredmény miatt. De azt se szerettük volna, hogy napokig kelljen várnod: az appban rögtön megkapod a visszacsatolást és készül is a kép! Semmire nem kell várnod és 0-24 bármikor elküldheted a rendelésedet.

Rendszerünk automatikusan jelzi a tervezett vászonkép minőségét, sőt, nem is enged tovább a rendelési folyamatban, ha nem lenne kellően éles a kép. Emellett méretarányos látványképet is mutatunk a rendelésed elküldése előtt, hogy biztosra mehess.

A vászonkép rendelés leadását követően 4 órán belül neki is látunk, hogy minél előbb kezedben tarthasd az új képedet. Nálunk pontosan meghatározott, folyamatosan felügyelt munkafolyamaton megy végig a feltöltött fotód.

Innen már a Printapic vászonkép nyomda dolgozik!

A munka első lépése a vászonra nyomtatás a megrendelt méretben, melyhez profi, digitális nyomdagépet és vízbázisú festéket használunk. Így nem kell veszélyes vegyianyagoktól vagy erős festékszagtól sem tartanod.

Az elkészült nyomatot száradás után 1,8 mm vastag lucfenyő keretre, úgynevezett vakrámára feszítjük és a keret hátulján rögzítjük. Annak ellenére, hogy a vakráma nem látszik, esetében a megfelelő minőség és tartósság kulcsfontosságú, hiszen ez adja a feszített vászonkép stabilitását. Fontos, hogy egyenes lécekből készüljön, különben a vászonkép is ferde lesz. Anyagát tekintve pedig a tiszta fa a befutó – a bútorlappal vagy egyéb préselt faanyaggal szemben, – hiszen egy minőségi fenyőléc sokkal időtállóbb.

Az elkészült képet gondosan becsomagolva adjuk át a futárnak vagy igény szerint személyesen is átveheted székesfehérvári vászonkép nyomdánkban.

Fénykép nyomtatás vászonra – De milyen vászonra?

Ha láttál már élőben vászonfotót, biztos feltűnt, hogy szinte megelevenedik a kép, ahogy ránézel. Ennek az extra optikai hatásnak a titka nem csak a megfelelő nyomtatási technikában, hanem a jó vászon kiválasztásában is rejlik.

A fénykép nyomtatás vászonra attól olyan extravagáns, hogy nem teljesen sima felületre történik, mint a poszterek vagy a fotópapírra nyomott képek esetében. A vászon szövése egy érdekes, plusz textúrát kölcsönöz a képnek, mely által egészen élethű, 3D-s hatásúvá válik a nyomat.

Számtalan különböző vászon érhető el a piacon: sűrűbb és lazább szövésűek, eltérő szálvastagságúak vagy különböző rugalmasságúak. Rengeteget kipróbáltunk mire megtaláltuk azt a típust, ami képes megfelelni a mi magasra tett elvárásainknak is.

Az általunk használt prémium, matt vásznon élettel teliek maradnak a színek, így ugyanazt kapod vászonra nyomtatva, mint, amit a mobilodon láttál, csak háttérvilágítás nélkül.

Emellett a vászonválasztásnál kiemelten fontos volt számunkra, hogy megfelelő rugalmasságú, de semmiképp se túl sérülékeny anyagra tudjunk dolgozni.

Ennek oka, hogy egy merevebb vászonra nyomtatott fotónál, amikor ráfeszül a keretre, könnyen előfordulhat, hogy a hajtásoknál és a sarkoknál megtörik, rosszabb esetben le is pattog a festék. Ez különösen sötét színnel nyomott képek esetében necces… Tehát a túl merev vászon nem csak esztétikai problémát jelent, hanem eleve csökkenti a kép élettartamát is.

Szerencsére sikerült megtalálnunk azt a prémium, matt vásznat, amivel nem kell kompromisszumot kötnünk sem a tartósság, sem a megjelenés tekintetében. Neked már csak falra kell akasztanod!

Színek és felbontás, amitől élettel teli lesz a vászonkép

Mikor mondhatók jónak egy vászonkép színei? A válasz pofonegyszerű: ha a valós látványhoz közeli vagy még annál is szebb színek köszönnek vissza a vászonról.

A vászonfotó színei függnek a vászon anyagától, a nyomtatáshoz használt gépek minőségétől, a megfelelő beállításoktól, a nyomtatandó kép felbontásától, sőt az előkészítésétől is. Jó sok dolog, igaz?

Ne aggódj, csapatunk profi nyomdászokból áll, akiknek kisujjában van a szakma, így biztos lehetsz benne, hogy kedvenc fotódból kihozzuk a maximumot. Ráadásul a Printapic mobilappban már a megrendelés előtt egy ötcsillagos skálán és szövegesen is jelezzük neked, hogy mire számíthatsz. Mindig tudhatod, hogy a kiválasztott fényképed az adott vászonkép mérethez megfelelő felbontású-e, azaz kellően éles, részletgazdag lesz-e a végeredmény.

Ha te magad is szeretnéd ellenőrizni, nagyíts rá a kiválasztott képre még a galériádban és ott láthatod, hogy milyen lesz nagyban, nyomatként. Ha ott neked nem tetszik, érdemes inkább másik képet választani.

Saját fotó nyomtatás vászonra – Készíttess egyedi alkotást akár 1 munkanap alatt

Teljesen egyedi dekorra vágysz? Rendezz saját kiállítást az otthonodban kedvenc fényképeidből és zsebeld be a vendégeid elismerő pillantásait. Vagy lepd meg szeretteidet egy igazán személyes, egyedi ajándékkal – mi egyenesen a címükre repítjük, lakjanak Magyarországon vagy valahol Európában!

Nincs más teendőd, mint letölteni a Printapic mobilappot iOS vagy Android verzióban, kiválasztani a kedvenc képed a mobilodról és eldönteni, hogy egy- vagy többrészes vászonképként szeretnéd viszontlátni.

Ezt követően válaszd ki a fotódhoz ideális vászonkép méretet. Az app azt is megmutatja, hogy a képed szélein mekkora rész kerül visszahajtásra és mi az, ami szemből látható lesz.

Ha ezekkel megvagy, egy utolsó csekkolás a méretarányos látványképen és a rendelési adatok megadása után már nyomhatod is a megrendelést!

Nem kell a visszaigazolásunkra várnod, a megrendeléseddel jellemzően 1-3 munkanapon belül már kopogtat a futár nálad. Próbáld ki most és varázsold képeidet profi, művészi formába: egyszerűen csak töltsd le a Printapic vászonkép készítő mobilappot iOS-re vagy Androidra!